Gratis bingo geld Geld verdienen met kortingssites Geld verdienen met enquêtes
Wij vertellen u hoe u gemakkelijk geld kunt verdienen op internet!

Is het financieel aantrekkelijk om zonnepanelen te nemen?

Geplaatst op: 15-06-2022

In Nederland zijn er zat daken te zien waar zonnepanelen op liggen. De vraag die vele afvragen of zonnepanelen daadwerkelijk zin hebben om te leggen en dat antwoord is JA. De energieprijzen zijn flink gestegen in de afgelopen jaren en dat maakt het zelf opwekken van energie des te interessanter.  Het vergt een investering, maar wanneer de investering na een aantal jaar terug is verdient, kan er winst gemaakt worden. In deze blog zul je meer te weten komen over het rendement.

Om het financieel zeer aantrekkelijk te maken worden zonnepanelen tegen een aantrekkelijke prijs verkocht in combinatie met hoge opbrengsten. Een installateur probeert door groot in te kopen de marges op de inkoopprijs te minimaliseren. Dit zorgt voor de eindgebruiker dat het steeds aantrekkelijker wordt om voor die installateur te kiezen.

Tip: Een lagere aankoopprijs zorgt vaak voor slechtere kwaliteit zonnepanelen. Mocht je lang willen profiteren van zonnepanelen, dan dien je er vaak ook meer voor te betalen.

Het rendement

Een belangrijk kenmerk bij een zonnepaneel is het rendement. Het rendement geeft aan hoeveel zonlicht daadwerkelijk omgezet wordt in energie. Je zou het kunnen zien of efficiënt een paneel is en dit wordt aangegeven door het rendement. Dit heeft voornamelijk veel invloed op het financiële plaatje en dit maakt het rendement dus zeer interessant. Het rendement zorgt in principe voor hoeveel winst je kunt behalen. Om een duidelijk beeld te krijgen dien je uit te gaan van verschillende kenmerken van het renderen van zonnepanelen. Een bekende factor is de oriëntatie van het dak. Wanneer de zonnepanelen naar het zuiden liggen, zal het rendement hoger liggen, dan dat ze naar het oosten of westen liggen.

Nederlands weer

Het rendement wordt berekend met Wattpiek. Dit geeft aan hoeveel energie een paneel doorgaans kan opwekken. Omdat zonnepanelen afhankelijk zijn van diverse factoren, zal het nooit een vaste waarde zijn. Je zult ook zien dat de opbrengsten dagelijks variëren, met name in de zomer en winter.
In Nederland ligt het rendement vaak rond de 4 en 6 procent. Dit komt voornamelijk door het Nederlandse weer waar alle omstandigheden in een dag tevoorschijn kunnen komen. Door het weer zul je de zonnepanelen zeker binnen 10 jaar terugverdient hebben!